Veilig met de RAI aanhangwagen keuring

Om de veiligheid van aanhangwagens te verhogen, heeft RAI Carrosserie NL een digitaal keurmerk ontwikkeld voor het keuren of onderhouden van aanhangwagens.

Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting.Deze keuring is van toepassing op alle lichte aanhangwagens tot 3.500 kg GVW waaronder boottrailers, verkoopwagens, transporters, paardentrailers, enkel- en tandemassers.Als na de keuring blijkt dat alles in orde is, wordt de aanhangwagen voorzien van een sticker. Ook ontvangt de eigenaar een rapport, zodat bij controle kan worden aangetoond dat de aanhangwagen voldoet aan de geldende eisen.

VCA-certificaat
Met dit keurings- of onderhoudsrapport, ook digitaal beschikbaar, wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA. VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal jaarlijks te laten onderhouden. De RAI aanhangwagenkeuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester, die minimaal in het bezit is van het certificaat aanhangwagenonderstel. Daarnaast heeft RAI een digitale checklist voor het onderhouden van lichte aanhangwagens: RAI onderhoud aanhangwagen.

Roland Knops
Trailers and more

Rijksweg Zuid 195
6134 AC Sittard 
T: 046 4512718
E: info@knopstrailers.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur.
zaterdag enkel op afspraak

Volg ons ook op Facebook